Barefoot Hoofrehab – Jaap Tuinenga

Jaap Tuinenga, ooit gediplomeerd hoefsmid, ontwikkelde zo’n dertig jaar geleden zijn bekapmethode op basis van de anatomie en biomechanica. Hij benoemde zichzelf daarna ‘anatomisch bekapper’. Zijn methode is geëvolueerd (en evolueert nog steeds) op gelijke voet met de vele ervaringen van duizenden (!) bekappingen en de wetenschap hieromtrent.

Jaap’s eigen paardenleven begon als kind en al vanaf elfjarige leeftijd begon hij in zijn vrije tijd als leerling bij een hoefsmid om na de middelbare school zelf de opleiding af te ronden.

Daarnaast bekwaamde hij zich met diverse scholingen in de anatomie van het paard en sportmassage. Samen met het beoefenen van zijn eigen paardensport, resulteerde dit in een feilloos oog voor locomotie en de ‘oorzaak en gevolg’ ketens van hoef- en fysieke problematiek.

Zijn ervaring en vakmanschap maken dat hij nooit met een standaardtemplate werkt; het zijn conformatie en beweging die de optimale hoefvorm dicteren.

Wellicht is er een mogelijkheid om uw paard professioneel te laten bekappen

Jaap is druk bezet en heeft een aanzienlijke wachtlijst. Desalniettemin loont het altijd om contact op te nemen, gezien hij met vaste routes werkt.

Indien door Equine Applied Anatomy problemen met betrekking tot de hoeven vastgesteld worden, ontstaat een voorrangspositie bij Barefoot Rehab en vice versa indien de klant gebruik wil maken van deze expertise.

Vaak krijgen wij uitbehandelde paarden of zeer zeldzame problematiek aangeboden. De ervaringen hiermee hebben gezorgd voor een goed gevulde toolbox met conventionele en minder conventionele oplossingen.

Equine Applied Anatomy en Barefoot Rehab hanteren in dit soort gevallen duo-consulten en zijn op aanvraag te reserveren.

Meer informatie over Barefoot Hoofrehab? Neem vrijblijvend contact op met Jaap Tuinenga.